Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Noutăți

Published on: L, 04/22/2024 - 11:47

Astăzi, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Pământului, o zi dedicată conștientizării și acțiunilor concrete în favoarea protejării mediului înconjurător. 

 

Română
Published on: V, 04/19/2024 - 12:14

Ieri, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întâlnire cu echipa de silvicultori de la Nisporeni Silva pentru a discuta despre implicarea acestora în Programul național de împădurire. Ministrul a apreciat eforturile depuse de pădurarii de aici, care au crescut în pepinieră peste 2,5 milioane puieți, majoritatea fiind utilizați în cadrul Programului.

 

Română
Published on: J, 04/18/2024 - 15:34

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit astăzi cu primarii, consilieri raionali, inspectorii de mediu dar și serviciile desconcentrate din raionul Nisporeni, pentru a discuta despre problemele de mediu din zonă, concentrându-se pe Zona 5 de Management al Deșeurilor, care include raioanele Nisporeni, Ungheni și Călărași. Această zonă a înregistrat cel mai mare progres din țară iar Ministerul Mediului are în plan începerea construcției infrastructurii pentru centrul de gestionare și stațiile de transfer în 2025.

Română
Published on: J, 04/18/2024 - 08:21

Grigore Stratulat, Secretarul de Stat al Ministerului Mediului, împreună cu reprezentanții instituțiilor de mediu din Republica Moldova, au efectuat o vizită de lucru la Agenția Europeană pentru Produse Chimice (ECHA) în Helsinki, Finlanda. Scopul acestei întâlniria fost de a facilita schimbul de bune practici privind implementarea legislației UE în domeniul gestionării substanțelor chimice la nivel european.

 

Română
Published on: M, 04/17/2024 - 20:01

În perioada 16-17 aprilie, la Chișinău a avut loc ședința anuală a platformei Green Action Task Force în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Acest eveniment organizat în Moldova servește drept platformă pentru schimbul de date, efectuarea de analize și monitorizarea tendințelor și progreselor de mediu în țările membre a grupului de lucru pe economia verde OCDE. 

 

Română
Published on: M, 04/17/2024 - 12:10

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi proiectul de lege ce ține de actualizarea cadrului normativ privind autoritățile administrative subordonate Ministerului Mediului, în special în ceea ce privește gestionarea resurselor umane. Astfel, personalul de conducere al autorităților administrative subordonate Ministerului Mediului va fi numit, eliberat sau destituit din funcție de către Guvern, conform prevederilor legale, în baza propunerilor făcute de către ministrul mediului.

 

Română
Published on: M, 04/17/2024 - 11:28

Ieri, Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu împreună cu Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea au semnat o rezoluție prin care cele patru ministere se angajează să sprijine dezvoltarea regională integrată a turismului și să sporească eforturile în stimularea investițiilor, lansarea de noi afaceri, diversificarea produselor turistice și promovarea regiunilor frumoase din țară.

Română
Published on: M, 04/16/2024 - 16:16

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a efectuat o vizită la Agenția „Apele Moldovei”, unde a discutat cu angajații despre procesul de reformă prin care Agenția va deveni instituție publică. Această schimbare are ca obiectiv principal simplificarea proceselor, îmbunătățirea gestionării resurselor și serviciilor, precum și creșterea transparenței și clarității în activitatea agenției.

 

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Noutăți