Noutăți

Published on: J, 11/30/2023 - 13:27

La invitația primarului orașului Slănic-Moldova (România), Gherghe Baciu, Secretarul general al Ministerului Mediului al Republicii Moldova, Petru Tataru, a participat la Forumul „Educația pentru Mediu”.  În cadrul evenimentului au fost discutate subiecte ce vizează educația privind protecția mediului, educația privind utilizarea resurselor naturale, economia circulară și educația pentru mișcare.  

 

Română
Published on: M, 11/29/2023 - 16:40

În perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, în orașul Geneva, Elveția, reprezentanta Ministerului Mediului, Virginia Galatonov, consultant principal în Direcția politici de gestionare a deșeurilor și a siturilor contaminate, participă la cea de-а 6-ea reuniune a Grupului de lucru de experți privind examinarea Anexelor la Convenția de la Basel privind controlul transportului transfrontalier al deșeurilor periculoase și al eliminării acestora.

 

Română
Published on: M, 11/29/2023 - 13:16

29 noiembrie 2023, Chișinău – Executivul a aprobat Regulamentul privind depozitarea deșeurilor, elaborat de către Ministerul Mediului. Documentul stabilește cerințe pentru desfășurarea activităților de depozitare a deșeurilor, proiectarea, construcția, exploatarea, monitorizarea, închiderea și urmărirea post închidere a depozitelor noi și a celor existente, în condiții de protecție a mediului și sănătății populației.

Română
Published on: M, 11/28/2023 - 16:39

La 28 noiembrie, la Chișinău, a avut loc FORUMUL EUROSFAT 2023, cu genericul „Uniunea Europeană și noi orizonturi”. Evenimentul a oferit un concept unic pentru un dialog deschis pe axa Belgia – România – Republica Moldova, un exercițiu pentru sectorul public, privat, societatea civilă și mediul academic pro-european, de definire a direcțiilor strategice pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. În cadrul dezbaterilor au fost abordate teme cheie pentru realizarea reformelor necesare pentru aderarea, conservarea şi aprofundarea valorilor europene.

Română
Published on: M, 11/28/2023 - 15:04

În perioada 27-28 noiembrie 2023, la Geneva, Elveția se desfășoară cea de-a zecea ședință a Grupului de lucru al Părților la Protocolul privind registrele emisiilor și transferului de poluanți (Protocolul RETP). Republica Moldova este reprezentată de dna Angela Panciuc, consultant principal în cadrul Direcției politici de prevenire a poluării, Punct Focal Național la Protocolul RETP.

 

Română
Published on: M, 11/28/2023 - 13:02

Starea fitosanitară a celui mai longeviv arbore care crește pe teritoriul Republicii Moldova, numit „Stejarul lui Ștefan cel Mare”, din satul Cobîlea, raionul Șoldănești, a fost examinată de către o Comisie mixtă, formată din reprezentanți ai Agenției de Mediu și ai instituțiilor științifice de profil. Arborele secular este un monument al naturii, de tip botanic.

Română
Published on: L, 11/27/2023 - 16:28

Astăzi, 27 noiembrie, în cadrul Programului regional finanțat de UE, EU4Environment – Green Economy (Uniunea Europeană pentru Mediu – Economia Verde), au avut loc consultări online cu reprezentanții Programului ONU pentru Mediu (UNEP), care este una dintre instituțiile partenere de implementare a proiectului în regiune și în Republica Moldova.

 

Română
Published on: V, 11/24/2023 - 11:35

La 21 noiembrie, la București, a avut loc Atelierul de lucru - Blueing the Black Sea Program (BBSEA) dedicat prezentării rapoartelor „Blueing the Black Sea: Turning the Tide of Pollution - Regional Marine Pollution Diagnostic, Nature-based Solutions for Improved Water Quality in the Black Sea Region, and the Blue Economy Wager Program for Pollution Reduction”, eveniment organizat de Banca Mondială, în colaborare cu Organizația Cooperării Economice a Mării Negre.

Română
Published on: J, 11/23/2023 - 19:26

În perioada 21-22 noiembrie 2023, Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a desfășurat Forumul de politici axat pe transportul durabil. Evenimentul a avut loc la Tbilisi, Georgia, și a fost organizat prin intermediul EU4energy. Scopul evenimentului a fost de a identifica cele mai bune soluții și practici pentru decarbonizarea sectorului de transport, sporirea mobilității prin sisteme eficiente, durabile și sigure la trafic, dar și trecerea la alte tipuri de carburanți prietenoși mediului.

 

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Noutăți