Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Misiunea OSCE a desfășurat o ședință a grupului de lucru pentru protecția mediului și economie

Published on: V, 07/05/2024 - 16:37

La 4 iulie curent, în sediul Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Moldova, în format de videoconferință, a avut loc ședința grupului de lucru pentru economie cu participarea mediatorilor și observatorilor în procesul de negocieri.

 

Experții de pe ambele maluri ale Nistrului au efectuat un schimb de opinii privind asigurarea respectării de către agenții economici din stânga Nistrului și municipiul Bender a legislației Republicii Moldova din domeniul protecției mediului și economiei.

 

În cadrul ședinței, reprezentanții autorităților de la Chișinău, Dorin Poverjuc, Directorul Agenției de Mediu, și Virginia Galatonov, consultant principal în Direcția politici de gestionare a deșeurilor și a siturilor contaminate, au adus clarificări cu privire la pretinse impedimente la importul unor categorii de bunuri de către agenții economici din regiunea transnistreană.

 

Experții au convenit asupra menținerii unui dialog continuu pe marginea aspectelor ce vizează domeniile de mediu și economie.