Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Reuniunea informală a Consiliul Ministerial al Comunității Energetice se desfășoară în Bosnia și Herțegovina

Published on: M, 07/03/2024 - 13:25

Reuniunea informală a Consiliului Ministerial al Comunității Energetice este găzduită în acest an de Bosnia și Herțegovina, și se desfășoară în orașul Banja Luka. Agenda reuniunii include subiecte ce vizează acțiunile care urmează a fi întreprinse în scopul transpunerii actelor UE și implementarea acestora la nivel național. Ele țin de piața internă a energiei electrice și răspunderea de mediu, pentru prevenirea și repararea daunelor aduse mediului.

 

Consiliul a întrunit miniștri din statele - părți contractante ale Comunității Energetice, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Secretariatului Comunității Energetice, pentru a discuta subiecte critice legate de peisajul energetic al regiunii. Din partea Republicii Moldova la eveniment participă Secretarul de stat al Ministerului Mediului, Aliona Rusnac și Carolina Eremei, consultant principal, Direcția politici de prevenire a poluării.

 

Consiliul Ministerial reprezintă guvernele părților la Tratatul privind Comunitatea Energetice. Consiliul este cel mai înalt organism decizional al Comunității Energiei și se reunește oficial cel puțin o dată pe an pentru a discuta și a lua decizii cheie în aspecte legate de energie.