Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Implementarea Directivei privind protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole discutată în cadrul unui atelier

Published on: M, 07/03/2024 - 10:11

Ieri, la Atelierul de lucru privind protecția apelor de poluarea cu nitrați din agricultură, s-au discutat progresele Republicii Moldova în acest domeniu. Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, agenți economici și experți naționali și internaționali.

 

Irina Punga, Secretar general adjunct al Ministerului Mediului, a prezentat evoluțiile semnificative și angajamentul ferm al țării în adoptarea practicilor sustenabile pentru protejarea resurselor de apă. În cadrul atelierului, a fost accentuată importanța implementării Programului de acțiuni privind protecția apelor împotriva poluării cu nitrați proveniți din surse agricole. Au fost analizate acțiunile necesare ce urmează a fi întreprinse pentru combaterea poluării cu azot și fosfor. S-a accentuat importanța Programului de acțiuni pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați din agricultură, esențial pentru aderarea la Uniunea Europeană și protejarea mediului.

 

Atelierul a fost organizat cu sprijinul proiectului EU4Environment „Resurse de apă și date de mediu”.