Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în vizită de lucru la Cahul

Published on: M, 06/11/2024 - 16:25

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit astăzi cu primarii din raionul Cahul. Una din principalele teme discutate a fost gestionarea corectă a deșeurilor de către cetățeni.
 
Ministrul Lazarencu a evidențiat eforturile comune ale primăriilor din Cahul, care au găsit soluții pentru ca toate localitățile să achite taxa pentru deșeuri sau taxa pentru salubrizare. ,,Am apreciat efortul primarilor de a educa localnicii și a-i face să înțeleagă că toți oamenii indiferent dacă sunt de sat sau oraș producem deșeuri și toți trebuie să plătim pentru ca aceste deșeuri să fie colectate, dar nu aruncate pe câmpuri, la marginea râurilor sau pădurilor”, a mai spus ministru Lazarencu. 
 
Totodată, Sergiu Lazarencu a mulțumit primăriilor din raion care au alocat teren pentru împădurire și le-a încurajat pe administrații publice să urmeze acest exemplu. Ministrul a subliniat că terenurile alocate pentru împădurire vor rămâne în gestiunea primăriilor, iar Agenția Moldsilva va suporta cheltuielile de plantare și îngrijire a pădurilor, care vor reveni în gestiunea administrațiilor publice locale după 3-5 ani.