Anunț
La solicitarea Inspecției pentru Protecția Mediului Cantemir, la data de 03 decembrie 2019, reprezentanții Laboratorului de Referință din cadrul Agenției de Mediu, au prelevat probe de apă din râul Tigheci, sectorul satelor Hănăseni și Porumbești, în scopul determinării calității apei de suprafață, conform indicilor de analiză – pH, oxigenul dizolvat (O2), materii în suspensie (MS), consumul chimic de oxigen (CCO-Cr), consumul biochimic de oxigen (CBO5), azot amoniacal (N/NH4), nitriți (NO2), nitrați (NO3) .
În perioada 5-13 decembrie 2019, Oficiul Prevenirii Poluării Mediului a organizat trei sesiuni de instruiri pentru colaboratorii Agenției de Mediu și reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, privind aplicarea Legii nr. 209 din 29 iulie 2016 privind deșeurile, Hotărârii Guvernului nr. 99 din 30.01.2018 privind Lista deșeurilor și a Hotărîrii Guvernului nr.
Seminarul cu tematica "Aspecte de gen în managementul apelor" a avut loc la Kiev, Ukraina la data de 28 noiembrie 2019 și a fost organizat de către Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, unde a întrunit reprezentanții din domeniul mediului din Republica Moldova și Ucraina.
La data de 03.12.2019, Direcția reglementare și acte permisive de mediu din cadrul Agenției de Mediu, a organizat ședința de lucru privind abordarea aspectelor ce țin de implementarea prevederilor Legii nr. 209/2016 privind deșeurile și a Regulamentului privind deșeurile de echipamente electrice și electronice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 212/2019.
Astăzi, 5 decembrie este marcată Ziua Mondială a Solului, desemnată de Organizaţia Națiunilor Unite.
La, 04 decembrie 2019, în rezultatul promovării cu succes a perioadei de probă de 6 luni a funcționarului public debutant, un angajat a Agenției de Mediu din cadrul Direcției management informațional integrat de mediu a depus jurămîntul funcționarului public.
La 26.11.2019, în cadrul Agenției de Mediu a avut loc întrunirea cu misiunea de evaluare externă a proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul de apă și sanitație din Republica Moldova”, finanţat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) şi Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).
Schimbarea este o trăsătură constantă a planetei noastre. Însă schimbările actuale diferă de cele din trecut prin ritmul și amploarea lor fără precedent, precum și prin factorii și agenții care le cauzează. Evenimentele extreme, cum ar fi furtunile, valurile de căldură, inundațiile și seceta cu intensități care înainte se produceau o dată la 100 de ani, au devenit noua noastră realitate.
Pentru a ne asigura durabilitatea pe termen lung, este necesar să percepem mediul, clima, economia și societatea ca părți inseparabile ale aceluiași întreg.
La, 14 noiembrie 2019, în rezultatul promovării cu succes a perioadei de probă de 6 luni a funcționarilor publici debutanți, 3 angajați ai Agenției de Mediu din cadrul Direcției monitoringul resurselor naturale au depus jurămîntul funcționarului public.