Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Agenția de Mediu

A A A

Anunț

Published on: Mon, 10/21/2019 - 12:11

Apa nu este un bun comercial oarecare, ci un patrimoniu care trebuie protejat, apărat și tratat ca atare. Apele în prezent se află sub o presiune tot mai mare, avînd în vedere creșterea continuă a cererii de apă de bună calitate în cantități suficiente pentru toate tipurile de utilizări.

Romanian
Published on: Thu, 10/17/2019 - 15:59

Agenția de Mediu reiterează că, urmare postării pe pagina de Facebook a Grupului pescarilor din Republica Moldova privind gradul de turbiditate înaltă a apei și moartea cîtorva pești în Lacul din perimetrul străzilor N. Dimo și M. Costin, sectorul Rîșcani, mun. Chișinău, colaboratorii Laboratorului de referință al Agenției de Mediu au prelevat o probă de apă pentru determinarea calității apei de suprafață.

 

Romanian
Published on: Thu, 10/10/2019 - 09:42

La data de 14 octombrie va fi marcată Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice și Electronice (DEE).

 

Inițiată de WEEE Forum, Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice și Electronice vizează sensibilizarea opiniei publice cu privire la colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) uzate din întreaga lume.

 

Romanian
Published on: Wed, 10/09/2019 - 09:41

Agenția de Mediu s-a autosesizat urmare postării pe pagina de Facebook a Grupului pescarilor din Republica Moldova privind gradul de turbiditate înaltă a apei și moartea cîtorva pești în lacul din sectorul Rîșcani, mun. Chișinău, perimetrul străzilor N. Dimo și M. Costin.

 

Romanian
Published on: Mon, 10/07/2019 - 11:35

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann cu misiunea ,,de a ridica statutul animalelor” în scopul îmbunătățirii standardelor de bunăstare de pe glob.

Această zi unește și mobilizează forța globală, fiind un bun prilej de unitate a organizaţiilor dedicate bunăstării animalelor şi protecţiei mediului înconjurător. De un real folos este cunoașterea principalelor probleme care încalcă drepturile animalelor, ca exemplu:

 

– distrugerea habitatelor;

– vînătoarea;

– experimentele pe animale;

Romanian
Published on: Fri, 09/27/2019 - 10:53

La data de 26 septembrie 2019, în cadrul Agenției de Mediu s-a desfășurat o ședință de lucru cu conducerea Programului Inițiativa pentru Apă Plus a Uniunii Europene (EUWI+) pentru țările Parteneriatului Estic, dl Alexander Zinke, coordonator principal al proiectului EUWI+ și dl Michael Sutter, anteriorul lider de proiect, Agenția Austriacă de Mediu.

 

 

Romanian
Published on: Mon, 09/23/2019 - 10:21

La data de 21.09.2019 Agenția de Mediu a participat la campania de salubrizare a rîului Bîc ”IUBEȘTE-ȚI RÎUL”, organizată de Ministeru Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și AO ,,Centrul National de Mediu”.

 

Scopul acestei acțiuni a avut menirea să sensibilizeze opinia publică despre necesitatea protecției rîurilor în Republica Moldova.

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Anunț