Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Agenția de Mediu

A A A

Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Published on: Thu, 09/19/2019 - 11:58
Press Release Type: 

,,Săptămîna Mobilităţii Europene” - 16- 22 septembrie 2019 este un eveniment de mediu anual cu privire la mobilitatea urbană durabilă, organizat de Secretariatul European de Coordonare cu sprijinul Direcţiilor Generale pentru Mediu şi Transport ale Comisiei Europene. În această săptămînă, toţi oamenii din toate ţările şi de pe toate continentele sunt invitaţi să participe la activităţi şi manifestaţii care să promoveze genurile de transport nonpoluant, mijloacele de transport în comun, mersul pe jos sau ciclismul. Aceste activităţi au ca scop de a conştientiza oamenii asupra impactului negativ pe care îl are traficul auto asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane. Evenimentul îndeamnă oamenii din întreaga Europă să contribuie la crearea tipului de oraş modern în care vor să trăiască.

 

Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră.

 

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini!

 

Campania SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare : să combine mersul pe jos cu bicicleta și cu transportul public.

 

Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

 

Deși nu este ușor și comod de a ne deplasa pe jos sau cu transport public spre/de la serviciu sau alte locații, totuși putem ieși măcar uneori din zona de confort, renunțînd la automobilul personal.

 

În acest context, Agenția de Mediu îndeamnă spre conștientizarea formării atitudinii pozitive față de stilul de viață sănătos, prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos și cu bicicleta), alegerea alternativelor de mobilitate durabilă în mediul urban și practicarea continuă a acestora.